Tornator-kirja

Mikkelin Urheilusukeltajat ylpeänä esittää: tukialuksemme Tornator 100 vuotta!

Tämä kirja on kertomus erään laivan satavuotisesta historiasta nykypäivään. Alus rakennettiin Varkaudessa Paul Wablin Pirttiniemen telakalla 1905. Laiva on kelluva esimerkki käsityötaidosta ja ihmisen osaamisesta sadan vuoden takaa.

Tornator teki työuransa palvellen hinaajana vuosikymmeniä metsäyhtiöiden, Tornator Osakeyhtiön ja Enso Gutzeit Oy:n, palveluksessa. Kehitys on kulkenut voimakkaasti eteenpäin. Se on tuonut tullessaan väistämättä myös suuria muutoksia. Puun uiton vähentyessä ja laivojen suorituskyvyn parantuessa laivojen tarve on vähentynyt. Näin myöskin Tornatorin toimenkuva muuttui siirryttyään "eläkkeelle" yksityiseen omistukseen. Ahkerasta työhinaajasta laiva muuttui "kelluvaksi kesämökiksi" ja myöhemmin sukeltajien tukialukseksi.

Kirja on nyt valmis. Sen synnytti rakkaus laivaan ja Saimaaseen. Lähde mukaan mielenkiintoiselle purjehdukselle läpi vuosisadan. Nouse laivaan ja nauti matkasta kanssamme.

Kirja on saatavilla Mikkelin kirjakaupoissa, Mikkelin Valokuvausliikkeessä sekä Palatsilla, sekä myös suoraan sukeltajilta. Tilauksia ottaa vastaan Minna Harmonen (sähköposti: minnaposti (at) suomi24.fi)

Kirjan hinta suoraan meiltä 25 euroa, kirjakaupoissa omat hintansa.


Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.