Toimintasuunnitelmat

MIKKELIN URHEILUSUKELTAJAT RY
Toimintasuunnitelma 2018

Kalusto ja ilmahuolto

Seuralaisten pulloja tankataan samoin kuin edellisenäkin vuonna eli talviaikaan kerran viikossa ja kesällä maanantaisin ja torstaisin. Tankkaajia pyritään saamaan kymmenen pyörittämään seuralaisten ilmahuoltoa. Seuralla on kompressoreita neljä kappaletta: Bauer Palatsilla, lahjoituksena saatu Bauer, Lennhart & Wagner Tornatorilla ja Capitano reissukompurana. Lahjoituksena saatu kompressori on huollettu ja sijoitetaan keväällä Tornatorille. Tornatorilla ilmatankkausta kehitetään asentamalla lahjoitus Bauer laivan takakannelle kumiveneen alle. Laitesukellusvarusteet pidetään kunnossa määräaikaisilla huoltotoiminnoilla. Regulaattoreista huolletaan vuosittain kolmannes. Kaluston äkillinen rikkoontuminen pyritään hoitamaan pikaisesti kuntoon. Seuralla on Kabe-asuntovaunu, jota seuran jäsenet voivat vuokrata käyttöönsä. Vaunussa majoittuu helposti neljä sukeltajaa. Laite ja kumivenevuokrausta jatketaan edelleen kuten aikaisempinakin vuosina. Laitepaketteja seuralla on viisitoista. Vanhimpia laitepaketteja on uusittu viime vuosien aikana ja uusitaan edelleen tarpeen mukaan. Takkiliivejä uusitaan tarpeen mukaan. Palatsin täyttöasema katsastettiin kesällä 2015 ja todistuksen saimme kesällä 2016. Palatsin ilma-asemalla on mahdollista tankata kaikkia sukelluskaasuja.  Tekniikkasukellukseen hankittiin vuonna 2014 lisäilmasuodatusjärjestelmä yli 40 % nitrox seoksien sekoitukseen. Suodatin on kaikkien saatavilla, mutta edellyttää erityiskoulutuksen.

Koulutus 

Seura järjestää yhden laitesukelluksen peruskurssin (P1) keväällä, jos saadaan uusi vastuukouluttaja.  Sukelluksen jatkokurssi P2 pyritään järjestämään kesän aikana. Laitesukelluksen syventävä jatkokurssi (P3) järjestetään, mikäli kysyntää on. Nitrox -kurssi järjestetään kesällä. Kumivenekurssi järjestetään touko-kesäkuussa. Tornatorin kansimieskurssitus jatkuu keväällä 2018. Navigointikoulutusta kansalaisopiston kursseilla tuetaan halukkaille uusille kippareille.

Leiritoiminta

Seuran kesä- ja syysleirit etsii vetäjää ja ohjelmatuottajaa. Retket Saimaalle Tornatorilla ja louhoksiin autoilla. Mikko–risteily järjestetään Viipuriin tai vaihtoehtoisesti Suomenlahdelle ensi kesänä juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna.

Junioritoiminta
Seuran juniorit harjoittelevat Rantakeitaan uimahallissa sekä syys- että kevätkaudella. Junioriryhmiä on kolme. Lisäksi uusi 15+ ryhmä, jotka harjoittelee maanantaisin Naisvuoren uimahallissa ja Rantakeitaassa joko tiistaisin tai torstaisin. Junioreita ohjaa 6 koulutettua ohjaajaa ja 6 ohjaajaharjoittelijaa. Junioriohjaajia koulutettiin useampi keväällä 2014, uusia kouluttajia pyritään kouluttamaan vuosittain noin kaksi. Juniorisukeltajat tekevät perinteisen retken harjoitusten päätyttyä keväällä. Juniorisukeltajille järjestetään myös kesäleirit Tornatorilla.

Sukellustoiminta

Kevättalvella pyritään järjestämään avantosukellustapahtuma sään salliessa.. Toukokuussa aloitetaan jo perinteeksi muodostuneet viikkosukellukset. Kullekin viikolle nimetty vetäjä
päättää lähtöpäivän ja –ajan. Viikkosukellus on yleensä joko rantasukellus tai kumiveneretki. Kumivene kaikille etukäteen ilmoitetuille avoimille retkille on ilmainen.. Keväällä puhdistetaan Mikkelin kaupungin uimarannat. Rantojen puhdistus on tärkeä osa uimahallivuorojen maksusta. Uimarantojen puhdistussukelluksille saa seuran laitteet käyttöön ilmaiseksi. Kesäviikonloppuisin sukellustoiminta keskittyy laivallemme Tornatorille. Laiva lähtee perjantaisin tai lauantaisin sukellusretkille Saimaalle, mikäli mukaan lähtijöitä Kipparin lisäksi on vähintäänkin neljä - kuusi henkeä. Laivamaksu on kuuden lähtijän mukaan. Jos saadaan Tornatorille paikka Kallioniemeen heinäkuusta lokakuun loppuun niin pyritään järjestämään sillä myös viikkosukelluksia. Montolan louhokselle seuramme tapahtumajärjestäjät luovat jatkossakin retkiä, sitovat ilmoittautumiset.

Laivatoiminta

Laivamme läpäisi katsastuksen keväällä 2014, joka on voimassa kesäkuuhun 2019. Ensi keväänä tehdään ilmatankkauksen muutostyö, jonka jälkeen pullojen tankkaus tapahtuu takakannella. Monen sukeltajan varusteet ovat erittäin painavia, ja täten vältetään varusteiden raahaamista ja vähennetään osaltaan sukeltajataudin ja liukastumisien riskiä.. Uusia kippareita ajetaan sisään sitä mukaan, kun saaristolaivurikursseilta innokkaita valmistuu. Seura osallistuu kipparikoulutuksen kustannuksiin. Seurassamme on10 kipparia, joista 6 omaa vuokravenekuljettajakirjan. Laivamme on vuokravenerekisterissä kesään 2019 asti. Vuokra-ajossa ulkopuolisia matkustajia voi olla kyydissä lain sallimat 12. Miehistöä pitää olla minimissään kapteeni ja yksi kansimies. Laiva pyritään saamaan sukellusretkille jokaisena kesän viikonloppuna erillisen aikataulun mukaisesti. Laiva lähtee liikenteeseen, mikäli lähtijöitä on vähintään 6 kipparin lisäksi. Jos saadaan paikka Kallioniemeen heinä-lokakuun ajaksi, voidaan viikkosukelluksia tehdä myös Tornatorista käsin.   Seurassamme on useita kansimieskoulutuksen suorittaneita kansimiehiä ja uusia halukkaita koulutetaan toimintaan mukaan. Kansimies opastaa laivassa mukana olijoita kiinnittymisissä, hoitaa akselirasvauksen ja avustaa kipparia. Keväällä kipparit ja kansimiehet koulutetaan käyttämään laivan kompressoreita. Kapteeni ja kansimies eivät maksa matkasta. Saunaristeilyjä seuran jäsenille pyritään järjestämään kerran kuussa. Nämä lyhyet retket ovat ilmaisia.

Muu toiminta

Seuralla on kaksi kertaa viikossa uimahallivuoro Rantakeitaassa junioreille ja yksi vuoro aikuisille Naisvuoren Uimahallissa maanantaisin, joille seuran jäsenet pääsevät avainkortilla (panttimaksu). Lisäksi 15+ ryhmä maanantaisin Naisvuoressa ja vaihtoehtoisesti tiistaina tai torstaina Rantakeitaassa. Huhtikuussa peruskurssi käyttää molemmat vuorot.  Kaupunki on korottanut allasvuorojen maksuja. Junioreille Rantakeidas maksaa 55 €/ h ja aikuisille Naisvuori 45 €/h. Kauden hallivuorot kustantavat noin 3290 €. Osa kustannuksista katetaan rantojen puhdistuksella noin 2600 €. Talvella pyritään saamaan Riuttasaaren rantautumislaiturin rakentaminen päätökseen. Etsitään uusia aluksia upotettavaksi Suuren Kirnusaaren lähistölle.  Kevät- ja syyskokous järjestetään sääntöjen mukaisesti. Hallitus kokoontuu yleensä kerran kuussa heinäkuuta lukuun ottamatta. Perinteisesti Räpylät kastetaan toukokuussa rennosti saunoen ja syöden. Syksyllä nostetaan räpylät kuivumaan jouluisissa tunnelmissa.

< Takaisin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti