Historia

Mikkelin urheilusukeltajat niminen seura perustettiin 12.1.1970 Mikkelissä. Seuran tarkoituksena oli toimia jäsenetensä hengenpelastus- ja uimataidon edistämiseksi, sekä sukellusharastuksen ja -tekniikan kehittämiseksi paikkakunnalla.
Seuran puheenjohtajaksi valittiin Raimo Laitinen, varapuheenjohtajaksi Pekka Kivinen, sihteeriksi ja rahastonhoitajaksi Kalle Räihä. Johtokunnan muiksi jäseniksi valittiin Paavo Lampinen, Jaakko Korpikallio sekä Jussi Takala, varajäseniksi tulivat Jorma Ruskela ja Seppo Lappi.
Alkuvuosina seuratoiminta ole vilasta. Seura esitteli lajia, hoiti pelastustehtäviä mm. hukkuneiden etsintöjä, koulutti uusia sukeltajia. Pidettiin leireijä ja luotiin kontakteja muihin alueen sukellusseuroihin. Sukelluskalastus oli alkuvuosina suosittua ja Mikkeliläiset pärjäsivät hyvin myös valtakunnallisissa kilpailuissa, Hannu Pakarinen oli yksi menestyksekkäimmistä sukelluskalastajista. 
Vuonan 1974 pidettiin ensimmäinen nuorille tarkoitettu sukelluskurssi, jossä käytiin vapaasukelluksen fysiologiaa, perusvälineiden hyvä hallinta, ensiaputaitoja.
Vuonna 1975 seuraan hankittiin ensimmäiset kompressorit. Toimikunta valitsi tarjouksista BAUER CAPITANO UC3E-H sähkömoottorilla, jonka hankintahinta oli 8 575 markkaa. Lisäksi hankittiin polttomoottori joka maksoi 500 markka, joka mahdollisti kompressorin käytön myös kenttäolosuhteissa. Hankintaa varten otettiin pankkilaina, jota lyhennettiin mm. ilmamyynnistä saaduilla tuloilla.
Vuonna 1976 seuralle hankittiin oma vedenalaiseen kuvaamiseen soveltuva kinofilmikamera NIKONOS 3. Kamera oli seuralaisten vapaassa käytössä ja sen käyttö olisikin erittäin suosittua. Samana vuonna pidettiin myös seuran viiden sukelluskurssi. 1976 järjestettiin myös ensimmäinen Norjan leiri, josta tuli pitkään jatkunut perinne.
Vuonna 1977 seuralle hankittiin ensimmäinen kumivene, Avon S 300. Martti Arkko muokkasi Raimo laitisen piirtämää logoa ja siitä tuli seuran virallinen logo, joka on vieläkin käytössä. Raimo suunnitteli sammakon ja Martti muokkasi sen ympärillä olevan tekstin nykyiseen muoroonsa.
1978 alkoi viikotteiset juniorivuorot, joissa opeteltiin snorkkelisukellusta Pertti Parkkolan johdolla. Seuran kumiveneeseen hankittiin perämoottori

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.